Acasă » Ce mai citesc » Scurta clipă când ești deplin (10 august)

Scurta clipă când ești deplin (10 august)

Random este clipa în care un cal în plină viteză are toate cele patru copite înălțate în aer

„Acesta este sensul originar al cuvântului random. Se referă la misterul unei pasiuni neînfrânate, la înalțarea ce rezultă din cufundarea si abandonarea totală. În epoca noastră , totuși, random înseamnă fără concepție, metodă sau scop. Se referă la sanșa deplină, ultimă și ne ajută să lăsăm deoparte orice pare în afara controlului voinței noastre. Dacă nu-l creăm, trebuie să fie accidental, din întâmplare.

Așadar ce putem învăța de la calul cu toate cele patru copite în aer ? Gândiți-vă cum toată energia și dorința lui crește în scurta clipă când este deplin și, în acea clipă zboară. Doar pentru a atinge din nou pământul. Și apoi zboară din nou. Și iar atinge pământul. Pentru noi, clipa la întâmplare este momentul în care nu mai ținem nimic pentru noi, dăruindu-ne total oricărei situații aflate în fața noastră. În acea clipă încărcată, ne apropiem de zbor, atât cât pot ființele umane să zboare – ne ridicăm în zbor cu o pasiune a vieții care aduce tot ce este în lăuntrul nostru la întâlnirea cu lumea noastră de zi de zi.” ( Mark Nepo, Cartea trezirii )

Total random postarea de azi 🙂 . Nu am păstrat nimic. I-am permis doar să mă atingă și să-mi schimbe cărarea.

Și să vă recomand cartea aceasta a tainelor și a minunilor de toate zilele, Cartea trezirii de Mark Nepo, poet și filozof. E una din cărțile mele de suflet. O carte care conține 365 de reflecții zilnice însoțite de o tehnică practică menită să trezească mintea și simțurile .O carte pe care autorul pentru a o scrie , a trebuit să o trăiască. O carte în care viața lăuntrică se apropie cât de mult posibil de viața exterioara, o carte care te ajută să-ți cunoști si să-ți folosești inima, o poezie a spiritului.

https://www.libris.ro/cartea-trezirii-mark-nepo-ADD978-606-8080-86-4–p567958.html?gclid=EAIaIQobChMIrL_L-Zj44wIViJSyCh300gQaEAAYASAAEgLLPPD_BwE

Mulțumesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s