Provizii

Incă de anul trecut plănuiesc o postare despre felul în care încerc eu să conving vara să zăbovească mai mult prin oale, farfurioare, castroane🙂 ! Cum imi fac proviziile pentru anotimpul de odihnă al naturii  ? Păi 90% prin congelarea fructelor si a legumelor, căci din câte am cercetat eu e cel mai sănătos. Procedez astfel de doi ani, de când cu desteptarea dată de puiul mic, ce-i musai sa crească cât mai frumos si sănătos🙂 .

Aşadar am congelat cu succes următoarele legume, doar în stare crudă:

  • fasole verde
  • spanac, lobodă, stevie si alte bunătăţi verzi
  • ardei galben si rosu ( bucăţi mai mari pentru supă si mai marunte pentru ciorbiţe)
  • roşii,  aşa întregi când le gătesc le adaug puţin in apă fierbinte si apoi le pot taia cu uşurinţă
  • dovlecel tăiat cubuleţe mai mari  îl folosesc cu succes la supe-creme
  • buchetele de conopidă
  • mazăre
  • sfeclă roşie tăiata cubulete (tot pentru supa-cremă)
  • vinete tăiate cubulete( pentru mâncărică, paste)
  • gulie (felii mai mari pentru supa si cubuleţe pentru ciorbică)
  • chiar si varză tăiată mărunt ( atunci când nu reuşesc să gătesc toată minunăţia de varză primită în cosul săptămânal.)

Apoi frunze  de toate felurile: pătrunjel, mărar, busuioc, salvie, mentă, rozmarin, leuştean.

La capitolul fructe stăm cam aşa:

  • afine, muuuulte
  • vişine fără sâmburi
  • prune fără sâmburi
  • zmeură
  • cătină
  • si anul acesta pentru prima data merişor

Dovleacul de plăcintă îl congelez cubuleţe, căci pregătesc din el si supă-cremă.

Cam asta e „cămara” mea dragilor🙂 !

Revin cu capitolul dulceaţă pentru copilaşi cu foarte puţin zahăr sau deloc !

Să fiţi sănătoşi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s