Acasă » Pe unde hoinărim » Pe urmele dragonilor sau cu dragonii pe urmele noastre (partea I)

Pe urmele dragonilor sau cu dragonii pe urmele noastre (partea I)

DSC_5101

N-am un început, unul clasic, expozitiv! Dar am o intrigă, bine conturată, puternică, adevărată! Dragonii există!! Unde? In Muntenegru ! 🙂

 A treia zi de vacanţa, o dimineaţa simţită , adică fără să dea buzna peste noi, să ne ţiuie în urechi sau să ne catapulteze direct pe plajă! O dimineaţă numai bună de plimbăreala, cer puţin înnorat si adieri mângâietoare. Mergem la Kotor,  să ne purtăm picioarele si,  căruciorul,  câteodată prin oraşul vechi .

Nimic mai simplu, ne întâmpină chiar din zare cu ziduri fără sfărsit si trepte surori, o minunăăăăăăăăăăăţie!!!!

Parcăm bucuroşi si ne oprim fără doar si poate la prima gheretă de îngheţată si comandăm două, Cată n-are chef, lingem ca pisicuţele, ne pictam tricourile si însemnăm trotuarul si,  gata suntem la poartă, cu urme de ciocolată în colţul buzelor si sclipiri de cunoaştere în priviri!

O piaţă largă la intrare si puzderie de turişti, de toate culorile, cu aparate foto atârnânde, cu ochi rotunzi si guri bogate! Si apoi străduţe pietruite, înguste, atât de înguste unele de-ţi păreau  ireale, ziduri pietroase si trepte, cât vezi cu ochii, trepte. Si peste toate astea , aşa ca o îmbrăţişare drăgăstoasă, stâncile, muntele…

DSC_5145

DSC_5149

Eu si Cătă fermecaţi de ce ni se arată privirii, dar Teiuţ, nu foarte impresionat, sau  poate doar de găurile roase de prin unele porţi vechi din lemn, de gratiile groase din fier negru ale altora. Si atunci …  si-au făcut apariţia, tăcuţi si acaparatori, Dragonii!!!

Da, aţi ghicit, ei se aflau în spatele acelor porţi si uşi, încercând să evadeze prin scobiturile disproporţionate sau ferecaţi straşnic în spatele celor zăbrelite! Si a început marea aventură în care totul era un semn si semnele erau totul!!!

– Si unde s-au mai ascuns dragonii?

Si de ce e gaura în zid asa de mare?

Si cum a ros el poarta?

Si ce i-a aruncat la dragon de mâncare?

… sunt doar câteva din întrebările fremătânde si grave ale Teiuţului pe urmele dragonilor!

Si aşa s-a deschis cutia Pandorei, de-aici să te ţii, căci au început să ne urmărească de la plajă până acasă, în plimbările cu barca si câte si mai câte.

Dar toate acestea si multe altele  vor urma în episodul următor 🙂 !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s