Acasă » Pentru uriasi » Deserturi » Mulţi ani trăiască!

Mulţi ani trăiască!

Cine să trăiască? Tata, să trăiască, cânta si ieri si azi Teiuţ cu stele-n priviri! A fost cel mai frumos cântec pe care l-a ascultat Cată vreodata si cele mai preţuite urări !!! O zi cu ploaie si mult cenuşiu pe-afară si o zi cu soare si multă culoare pe-acasă la noi!

Iar eu am pregătit cu toată dragostea un tort de toamnă peste care am presărat cristale de infinit, albastre…

Tort de gutui cu cremă de vin

Avem nevoie de:

Blat:

– 150 g. unt
– 150 g. zahar
– 3 ouă
– 200 g. făină
– 100 g. nuci
– 75 ml. lapte
– 2 linguriţe praf de copt

Umplutura de gutui:

– 5 g. gelatina

– 750 g. gutui
– 250 ml. suc de mere
– 80 g. zahar
– 2 plicuri zahar vanilinat
– 1 plic praf de budinca de vanilie

Crema :
– 10 g. gelatina

– 250 ml. vin rose
– 250 ml. suc de mere
– 100 g. zahar
– 1 plic praf de budincă de vanilie
– 300 ml. frişcă

Incingem cuptorul la 175 de gr C.

Mixăm untul cu zahărul. Adăugăm apoi pe rând ouăle.

Amestecăm făina cu nucile măcinate si cu praful de copt. Apoi o înglobăm în compoziţia de ouă împreună cu laptele. Se toarnă într-o formă de tort, al cărei fund a fost tapetat cu hârtie de copt, iar marginile unse cu unt.

Se coace 35-40 de minute.

Curăţăm gutuile si le tăiem felii. Le înăbuşim cu zahăr, suc de mere si zahar vanilat 10-12 minute. Apoi le blenduim, le mai punem puţin la foc mic si adăugăm praful de budincă. Amestecăm bine până se omogenizează (2 minute). Preparăm gelatina conform instrucţiunilor si o adăugăm si pe ea. Ungem blatul cu această compoziţie si il introducem la frigider pentru 2 ore.

Prepărăm apoi crema. Facem o budincă din praful de budincă, suc de mere, zahăr si vin. Dizolvăm înăuntru gelatina si amestecăm până se răceşte puţin. Batem frişca si o înglobăm în budincă. Vom obţine o cremă fabuloasă !!!

Asezăm crema peste cea de gutui si mai introducem tortul la frigider pentru încă trei ore. Apoi ornam după inspiraţie. La mine au fost fărămituri de cer si o inimă… albastră. (din zahăr colorat)

Si iată ce minunat se aşează cele două straturi de cremă !

E un tort deosebit,  cu o mireasmă aparte, acrişor si  tulburător ca întâia sărutare.

La mulţi ani, iubitule !

Inspiraţie : Laura Sava

2 gânduri despre „Mulţi ani trăiască!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s