Acasă » Ce mai citesc » Arunc, deci învăţ!

Arunc, deci învăţ!

Nu m-a deranjat prea mult aruncatul jucăriilor din pătuţ sau de oriunde altundeva. Desi minunatul meu parchet de lemn din camere Teiuţului e tot numai semne… Se arunca cu sete uneori, nu doar aşa în joacă 🙂 !

Am simţit că Mati are ceva de învăţat din asta, iar apoi când am citit că copiii inteligenţi sunt cu precădere fascinaţi de această îndeletnicire am fost si mai convinsă! 🙂

Etapa a trecut si acum aruncatul  e fie de supărare, fie de neagră supărare!

Am fost însă întrebată: Cum să-mi dezvăt băieţelul (1 an si un pic) de aruncat, îi repet de atâtea ori, îi repetă si alţii si degeaba !

Am dat răspunsul care pentru mine era evident, dar am simţit că nu sunt deloc convingătoare… Si m-am întristat si apoi m-am gândit că  ar fi trebuit să caut un răspuns la care să rezoneze mama respectivă, răspunsul ei,  si iar m-am întristat. Si apoi mi-a aruncat Teiuţ un zâmbet cât o casă si m-am veselit rugându-l,  mai vreau, mai aruncă!!!!

Final: un strop de Goleman (Inteligenţa emoţională)

Când părinţii sunt în dezacord cu copilul, el este foarte trist. In cadrul unei experienţe Stern le-a pus pe mame să reacţioneze exagerat sau insuficient în raport cu sugarii, în loc să răspundă aşteptărilor, racordându-se sentimentelor lor; sugarii au reacţionat imediat prin disperare si supărare.

Absenţa prelungită a racordării dintre părinte si copil duce la un chin emoţional îngrozitor pentru acesta din urmă. Când un părinte nu reuşeşte să-şi manifeste empatia printr-o anumită gamă emoţională faţă de copil – bucurie, lacrimi, nevoia de îmbrăţişări – copilul începe să evite să mai exprime si eventual chiar să mai simtă acele emoţii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s