Acasă » Ce gătesc pentru piticul meu » Tortul Arici Pogonici

Tortul Arici Pogonici

Tortuleţul asta a luminat toată săptămâna,  umbrită de viroze pe toate fronturile, întâi Teiuţ fără glas, fără vlagă, chinuit de aprige crize de furie , apoi mama, bolnavă cum n-a mai fost de nu mai ţine minte😦 …

Ei!  si  toate trec si …  timpul trece -n urma noastră, dar fără să ne-ntunece, căci seninătatea si inocenţa copiilor  străluceşte peste poate.

Doi anişori si cu ei un băieţel care vorbeşte aproape perfect (cu r-ul stâlcit doar în anumite cuvinte🙂 ) , care taie cu îndemânare, cu o forfecuţă pe măsura lui tot soiul de chestii mărunte, care, când nu te-aştepţi vine să te sărute într-un locuşor nebănuit, care rindeluieşte si mânuieşte temeinic mândrele dălţi ale tatălui său si care adoră să i se cânte La mulţi ani iar si iar…

Să creşti mare puiul meu si să fii sănătos!

Iată de ce avem nevoie pentru Măria Sa  Ariciul :

  • 500 grame biscuiti populari
  • 3 linguri mari cu miere
  • 2 linguri pudră de roşcove
  • 100 de grame zahar (data vitoare aş pune doar trei linguri, mi s-a părut un pic cam dulce, dar doar mie🙂 )
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 grame nuca/ migdale
  • 200 grame nuca de cocos
  • 50 grame unt
  • 1 esentă de migdale/ rom
  • 300 ml lapte
  •  o mână de stafide
  • un praf de sare
Pentru crema si pentru ornare:
  • o cutie de mascarpone (250 grame)
  • 50 grame zahar
  • o cescuta de lapte
  • 1 lingură de cacao( în reţeta originală erau două)
  • cereale de ciocolata (pentru tepi)

Mărunţim biscuiţii cu mâna si adăugam pe rând toate ingredientele. Untul eu l-am pus la temperatura camerei. Am folosit migdale si esenţă de migdale în loc de nucă si esenţă de rom. Amestecăm bine, bine  (cu mâna că e cel mai sigur🙂 ) si dacă compoziţia vi se pare prea vârtoasă mai adăugaţi puţin lapte. Apoi o pitiţi binişor în frigider de pofticioşi, aşa pentru aprox o oră.

Intre timp pregătim crema, adică mixam pentru 3 minute mascarponele cu zahărul, laptele si cacaoa.

Apoi pe un platou mare modelăm cu mănuţele corpul ariciului, sau cum ne imaginăm noi că ar trebui să arate un arici🙂 .  Oricum contează prea puţin, căci bucuria celor mici la vederea mogâldeţei e atât de răsunătoare încât veţi crede că sunteţi un mic Michelangelo🙂 .

Deasupra întindem crema si ne pregătim de partea cea mai plăcută, din punctul meu de vedere aranjatul ţepilor.

…care de fapt au avut cel mai mare succes la Teiuţ! I-a smuls si i-a ronţăit, exclamând întruna Ce bună eeeeee!

După ce l-am ornat îl mai răcorim o oră, două la frigider si gata!

Vă îndemn din toată inima să faceţi acest tortuleţ pentru prichindeii vostri îi veţi ferici si impresiona nespus. Iar gustul e si el la aceiaşi înălţime atât pentru cei mici cât si pentru cei mari🙂 !

Să ne trăiţi cu toţii!

Inspiraţie:  Sabina

10 gânduri despre „Tortul Arici Pogonici

  1. Multi ani traiscaaaa, multi ani traiascaaaa …. laaaa muuuulti aaaaani
    Teiut sa traiasca, laaaaaa multi aaaani …….😀
    Foarte original tortul, sunt sigura ca a fost delicios😀
    Va pup :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s