Acasă » Ce mai citesc » Temă pentru week-end

Temă pentru week-end

Prima dată am citit despre cartea lui Thomas Gordon, Manualul părinţilor eficace, pe acest blog http://gratioasa.wordpress.com/2012/02/20/va-urma/. Nu am zăbovit cu interpretări asupra formulării agasante din titlu, deoarece rândurile autoarei blogului m-au convins din start prin inteligenţă , sinceritate si autenticitate. Îi mulţumesc pe această cale pentru toate portiţele pe care le-a deschis în sufletul si în mintea mea prin postările ei minunate!!

Ieri am sorbit cartea fără să respir, vreo oră la prânz si apoi seara după ce a adormit Teiuţ! A fost genul acela de primă întâlnire acaparatoare, dar în acelaşi timp revelatoare si neafectată. Cu siguranţă zilele următoare voi avea răgazul să o cunosc  mai bine, să o răsfoiesc pe-ndelete cu creionul în mână si cu sârguinţă unui elev însetat de cunoaştere…

Deocamdată vă pot spune doar atât:  cred că noi ca părinţii putem să învăţăm( si accentuez acest verb, căci avem cea mai grea meserie din lume ) să ne creştem copiii mai sănătoşi, mai responsabili si mai empatici. Iată în acest sens primele rânduri ale cărţii : Toată lumea acuză părinţii pentru problemele pe care oamenii tineri se pare că le-ar cauza societăţii. Este numai vina părinţilor, se lamentează experţii sănătăţii mentale, după ce examinează statisticile înfricoşătoare ale creşterii rapide a numărului de copii si tineri care dezvoltă serioase sau paralitice probleme emoţionale, care devin victime ale dependenţei de droguri sau care se sinucid (…)

Totuşi pe părinţi cine îi ajuta? Unde pot învăţa părinţii ce fac greşit si ce ar putea să facă în mod diferit?

Părinţii sunt acuzaţi, dar nu antrenaţi. Milioane de noi mame si taţi încep o meserie în fiecare an care se află în topul celor mai dificile pe care cineva le-ar putea avea: adoptarea unui nou născut, o mică persoană total neajutorată, asumând întreaga responsabilitate pentru sănătatea sa fizică si pshihologică..

Sfârşitul de săptămână să ne fie prilej de meditaţie si de inspiraţie!

…si staţi pe-aproape dansul abia a început!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s