Acasă » Pentru uriasi » Deserturi » Budinca mea…

Budinca mea…

Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie când mi se face aşa brusc si dintr-o dată poftă de ceva buuun si duuuulce  scanez rapid ce-i  prin frigider, pornesc motoraşul si caut, caut, caut până apare o idee … încântătoare  :)! Aşa s-a petrecut în una din zilele trecute, când s-a nascut din spuma grisului aceasta budincă salvatoare 🙂 🙂 ! Sunt tare mândră de ce-a ieşit si vă poftesc la o porţie de uriaş  🙂 !

Avem nevoie de:

  • 500 ml lapte
  • 1 cană de gris
  • zahăr după gust (eu am pus 3 linguri cu vârf de zahăr brun, dacă vă place mai dulce puneţi 4)
  • 2 ouă
  • o linguriţă de unt
  • 1 banană mai coaptă
  • 50 gr ciocolata neagră

Laptele si zahărul se pun la fiert si când începe să clocotească se adaugă grisul , amestecând bine cu un tel. Fierbem grisul până când se leagă bine. Imediat ce l-am luat de pe foc, adăugăm untul si amestecăm. Lăsăm puţin deoparte si ne ocupăm de ouă. Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenusurile le adăugăm în compoziţia cu gris , iar albuşurile le batem spumă bine, bine si le adăugăm si pe ele. La final punem banană tăiată rondele si ciocolata ruptă bucăţele mici sau rasă pe răzătoarea mare si amestecăm din nou uşor.

Tapetăm un vas de yena sau orice alt vas rezistent la cuptor cu unt, turnăm compoziţia si o coacem la 180 de gr pentru 30 de minute.

Scoatem negrişoara din cuptor,mai radem puţina ciocolată, aşa pentru frumuseţe 🙂  si aşteptăm să se răcorească pentru a o putea porţiona bine.

Noi, bineînţeles că nu am avut astâmpăr si am tăiat-o călduţă 🙂 ! Ne- a încântat aroma de banană si gustul cicolătos! Neaşteptat de bună!

Iată mai jos si o bucăţică ce a apucat să se răcească bine ! Arată impecabil!! Eu nu mă mai săturam să o fotografiez din toate unghiurile! Sunt tot mai bună prietenă cu aparatul foto si experimentez tot felul de năzdrăvănii!

Ne-am bucurat de budincuţă doar eu si Cată, aşa pe furiş, căci Mati încă nu papă ciocolată 😦 !

Spor în toate si sănătate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s