Acasă » Ce gătesc pentru piticul meu » Budinca fărmăcată…

Budinca fărmăcată…

…sau ce vrăji a mai făcut mămuca mea?

A fost o dată ca-n poveşti un fecior tare chipeş si voinicel, mereu pus pe şotii si vânjos nevoie mare! Ba mai mult, si mare iubitor al ospeţelor si bucatelor gătite cu dragoste si iscusinţă! Iaca aşa mămuca lui se sârguia cât era ziulica de lungă să născocească bunătăţi care mai de care mai zdravene, gustoase, nici prea fripte, nici prea clocotite, nici prea sărate, nici prea mieroase, numai bune pentru trupuşorul lui verde si plăpând!

Aşa că într-o bună după-amiază, pe când pruncuşorul dormea somn dulce si netulburat, Sfânta Joi o povăţui pe vrednica mamucă si-i destăinui o mâncare râvnită de cele mai luminate feţe împărăteşti…

Iaca cele trebuincioase:

  • un pahar lapte dulce de migdale( se prepară în felul urmator punem o mână bună de migdale la înmuiat peste noapte într-o cană cu apă plată, dimineaţa aruncăm apa, punem migdalele într-un vas mai înalt, turnăm 100 ml apă plată si le pasam cu ajutorul blenderului stik. Strecuram si mai adăugăm aprox 100 ml apă plată si gata minunea! )
  • 4 linguri zdravene de ovăz
  • o mâna bună de dovleac răzuit pe răzătoarea mare( eu am avut congelat si l-am lăsat să se decongeleze în frigider peste noapte)
  • miere
  • scorţişoara

 Intr-o oală bună de pus în cuptor amestecă straşnic cu linguroiul toate cele: ovăzul, dovleacul , laptele si olecuţă de scorţisoară. Apoi îl dete la cuptor la foc mic si grijuliu, aşa vreo juma de ceas.

Apoi cu grijă-n suflet, mămuca suflă să-o răcorească, căci fecioraşul dădea semne de trezire.

Slobozi peste grozăvia domolită miere curată si mulţămi bunului D-zeu că fu gata la timp! Mai zăbovi o clipă cu privirea peste budinca moale si luminoasă întocmai ca chipul si sufletul pruncuşorului ei!

Tare-i mai plăcu fecioraşului ce-au zămislit mânuţele mamei sale si o răsplăti peste poate cu surâsuri calde si iubitoare!

Să vă fie de bine!

Un gând despre „Budinca fărmăcată…

  1. Pingback: Episodul 9: Biscuiţi cu migdale « Lumea lui Matei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s