Supica de azi

Aşa de aproximativ trei luni îi dau lui Matei să pape linte si năut. Leguminoasele sunt o sursa excelentă de proteine si eu le pregătesc o dată pe săptămână pentru  băieţelul meu, atunci când nu îi ofer cărniţă sau ou. Stiu, sunt o norocoasă că Matei mănâncă si astfel de bunătăţi pe care de altfel le îndrăgim si noi, părinţii lui🙂 .

In gătirea leguminoaselor este importantă tehnica de preparare. Acestea se pun la înmuiat 8-12 ore( eu le las peste noapte), se scurg de zeama în care au stat la înmuiat , se spală bine şi se fierb suficient. Adică, lintea 30-60 de minute, iar năutul 3 ore.

Aşadar pentru supica-cremă avem nevoie de:

  • 2 linguri linte înmuiată în prealabil (dacă copilaşul este mai mic si nu i-aţi mai dat puteţi să începeţi doar cu o lingură)
  • un morcov mediu
  • o bucăţică de ţelină
  • o jumătate de ceapă mică
  • o jumătate de cartof mediu
  • un praf de sare
  • puţină zeamă de lămâie (lintea e bogată în fier care se absoarbe mai bine în prezenţa vitaminei C din sucul de lămâie)
  • ulei de măsline

Iată-le :

Aceste cantităţi sunt pentru două porţii mari, adică pentru două zile.

Prima dată punem doar lintea la fiert, deoarece necesită mai mult timp de fierbere. După un sfert de ora adaugăm legumele tăiate bucăti mai măricele, căci oricum le vom pasa. Mai fierbem aproximativ 25 de minute. Nu puneţi multă apă, doar cât să treacă cu un deget de legume. Când sunt fierte, adăugăm puţină sare, zeama de lămâie si ulei de măsline si o pasăm cu blenderul.

O servim cu bucurie alături de crutoane, pâinică proaspătă sau ce vă cade bine.

E tare hrănitoare si gustoasă si o puteţi prepara si pentru întreaga familie dacă o condimentaţi cu măiestrie🙂 .

Să creşteţi sănătoşi si nemoftuoşi🙂 !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s