Acasă » Mici secrete de mămică » Fructele – partea a doua

Fructele – partea a doua

Ce-ar mai fi de spus despre fructe?  Să vedem:

  • fructele congelate si apoi dezgheţate se alterează în mai puţin de 24 de ore. Să le oferim copilaşilor în acest interval de timp şi să aruncăm ce-a mai rămas.
  • coaja citricelor absoarbe pesticidele (portocala, grepfrutul) si de aceea ar trebui să nu ne lăsăm piticoţii să o roadă sau să 0 mănânce . Să spălăm bine citricele cu apă călduţă înainte de a le curăţa si a le oferi copiilor.
  • încercaţi să nu combinaţi prea des fructe crude cu iaurt sau cu brânzică (mă refer mai ales la copilaşi ce nu au încă doi anisori ), căci fructele se digeră repede (30 de minute) în timp ce proteinele animale în câteva ore.  Asta înseamnă că fructele vor fermenta şi vor produce alcool extrem de toxic pentru ficăţelul lor ce abia se formează.
  • în ceea ce priveşte fructele uscate, ele trebuie oferite cu moderaţie, deoarece au un conţinut concentrat de zahăr. Totuşi ele sunt bogate în minerale si  sunt o alternativă net superioară faţă de jeleurile sau bomboanele cu fructe din comerţ, pline de aditivi şi coloranţi chimici.

Aşadar, să fim moderaţi în toate, să nu le interzicem micuţilor vehement anumite combinaţii sau alimente, ci să încercăm cu răbdare si cu multă imaginaţie să le oferim alternative!

Sănătate şi voie bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s