Acasă » Pentru uriasi » Aperitive » Chec aperitiv cu praz şi măsline

Chec aperitiv cu praz şi măsline

La sfârşitul săptămânii trecute v-am îmbiat cu un chec dulce şi ciocolătos , o adevarată desfătare pentru cei dragi… Azi vă tentez tot cu un chec, dar de data această sărat şi măslinos🙂, un aperitiv de petrecere, voie buna şi WEEK-END….

Aveţi nevoie de:

pt aluat:

  • un iaurt (200 de gr)
  • două ouă
  • opt linguri de ulei de măsline
  • 2 măsuri de iaurt de făină
  • un pumn de cascaval ras pe razătoarea mare
  • jumătate de pliculeţ praf de copt
  • sare, piper

pt umplutură:

  • 2 tulpini subţirele de praz sau una mai grosuţă
  • un pumn de măsline verzi fără sâmburi
  • 3 crenvurşti (opţional); singurii crenvurşti pe care îi mâncăm sunt cei Bio

Se amestecă iaurtul cu ouăle se adaugă încet uleiul, mestecând încontinuu. Apoi se pune făina şi praful de copt şi se omogenizează bine. Adaugăm si cascavalul ras si amestecăm din nou.

Prazul îl tăiem rondele subţirele şi îl călim puţin în ulei de măsline, la foc mic, apoi adăugam crenvurşti tăiaţi la fel de subţire şi mai lăsăm pe foc doua-trei minute. Tăiem şi  măslinele rondele subţiri si le adăugăm peste praz si crenvurşti si amestecăm . Lăsăm puţin să se răcească şi apoi turnăm această compoziţie în aluatul preparat.

Turnam compoziţia în tava de chec unsă cu unt si tapetată cu făină. Ornăm cu măsline şi cu verdeaţă.Coacem în cuptorul preîncălzit la foc mediu spre tare 30 de minute.

Atât de bun, prea bun, extrem de bun, bun-bun, buuuuun!!!!!

Să aveţi un week-end ca-n poveşti c-o masă mare-ntinsă , cu Feţi-Frumoşi, zâne şi săgalnicul Pepelea :)…

3 gânduri despre „Chec aperitiv cu praz şi măsline

  1. Hmmm…foarte bine arata ce ai pregatit ,draga Ioana si stiu ca si gustul e pe masura .Execut si eu uneori, cate un checulet sarat si apetisant ,daca ma gandesc bine,destul de rar.E foarte bun si il terminam urgent.:)Asta daunand grav siluetei.:)Fotografiile tale mi-au facut o pofta teribila!:))

  2. Daca e rar nu dauneaza chiar asa de mult siluetei🙂🙂 Combinatia asta de praz cu masline si crenvursti sau sunca am inventat-o ad-hoc cu ce aveam prin frigider, dar a fost dementiala!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s