Acasă » Ce gătesc pentru piticul meu » Supă – cremă de sfeclă cu crutoane

Supă – cremă de sfeclă cu crutoane

Fier, vitamina C, zinc… Acestea sunt doar trei dintre minunăţiile pe care le conţine aceasta leguma fabuloasă, sfecla !! Trebuie să recunosc că până nu demult, dolofana roşie 🙂 nu era consumată la noi în familie decât sub formă de salată. Rasă pe răzătoarea mică, cu puţin ulei de măsline, oţet balsamic şi o mână de chimen,  încununa câte un prânz generos.

Dar, acum în goana mea neostoită după reţete cât mai variate şi sănătoase pentru Mati, am descoperit această supă uşor acrişoară, hrănitoare şi extrem de apetisantă.

Avem nevoie de:

  • o sfeclă micuţă
  • un morcov potrivit
  • o ţelină cât o nucă
  • un cartof mic
  • o jumătate ceapă
  • ulei de masline
  • crutoane

Din aceste cantităţi o să obţineţi o supică din care puiuţul vostru o să pape două zile. Dacă doriţi să pregătiţi mai multă, pentru întreaga familie, atunci dublaţi cantitea de legume.

Sfecla şi morcovul se rad pe răzătoarea mare iar celelalte legume se taie cubuleţe. Se acoperă cu apă şi se fierb 30 de minute la foc mic. Atenţie la ceas şi la foc pentru că dacă vor zăbovi mai mult îşi vor pierde calitaţile nutritive.

După ce au fiert mai vărsaţi din zeama într-un bol şi pasaţi cu ajutorul blenderului. Apoi dacă mai e nevoie mai adăugaţi zeamă. Puneţi supica în castronel şi adăugaţi crutoanele stropite cu ulei de măsline.Savuraţi-o în tihnă, sorbindu-i din plin toate aromele!Matei a mâncat un ditamai bolul (de fapt cel din imagine) cu mare bucurie!

Pofta bucuroasa puiuţilor voştri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s