Acasă » Ce gătesc pentru piticul meu » Biscuiţi » Biscuiţi fără ou

Biscuiţi fără ou

Biscuiţii sunt nelipsiţi din meniul zilnic al celor mici, fie că îi adaugăm în fructe, în iaurt , în lapte , fie pur şi simplu îi dăm spre ronţăială  ca o gustare. De asemenea sunt salvatori atunci când călătorim la drum lung şi prichindelul ne tot cere ceva de papa…Si tocmai pentru că sunt omniprezenţi în meniul nostru,  eu încerc cât pot să-i evit pe cei din comerţ care după cum bine stiţi conţin o mulţime de E-uri…

Să trecem la treabă!!!

Avem nevoie de:

  • 300 de gr de făină (albă sau integrală, sau jumi-juma)
  • 100 de gr unt
  • 2 linguri de zahăr brut
  • 150 de ml lapte

Amestecăm întâi făina cu untul lăsat din timp să se înmoaie. După cum veţi observa eu am folosit mixerul pentru acest prim pas. Apoi adăugăm zahărul şi laptele iar dacă aluatul e înca lipicios mai punem  făină. La mine a mai fost nevoie de înca vreo trei linguri. Omogenizam bine şi întindem o foaie nu foarte subţire. Decupam biscuiţii în diferite forme. La noi au fost clopoţei de data asta şi apoi din restul de aluat câteva rotiţe . Aşezăm hârtie de copt într-o tavă şi aranjam biscuiţii. Dăm la cuptor pentru aprox 25 de minute la foc mediu.

Aşa arătau clopoţeii:

Si aşa rotiţele:

Si aşa arăta Matei ronţăindu-i🙂 :

După ce se răcesc ar fi bine să-i păstraţi într-un borcănel de sticlă. Ei sunt crocanţi, dar după o zi, două se mai înmoaie.Spor la ronţăială, piticoţi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s