Acasă » Pe unde hoinărim » Prima vacanţă in trei

Prima vacanţă in trei

…sau mai bine zis o vacanţă nebună- nebunăă!!! In cea mai mare parte o nebunie frumoasă, dar si puţin haos, precipitare, oboseală etc, etc…De’, aşa e omul, orice i-ar spune cei cu experienţă, până nu simte pe pielea lui nu-i vine a crede. Căci în naivitatea noastră de părinţi începători, am întrezărit doar bucuria  şi dezmăţul lui Matei la vederea mării şi a nisipului … De ce să ne mai gândim la ţipetele şi jalea amară la plecarea de pe plajă şi la ieşirea din spuma mării sau la frenezia aruncării cu nisip … Nisipul fin ca o mătase aurie, nisipul cald şi izbăvitor al insulei a devenit în primele două zile cel mai aprig duşman al nostru(al meu şi al lui Cătă, fireşte)! Matei s-a îndrăgostit însă de atingerea lui şi îl gusta, îl mirosea, îl pipăia cu toata suprafaţa pielii şi  îşi înceţosa privirea cu cristalele lui… A fost o luptă extenuantă care a luat sfârşit după vreo două-trei zile , căci aşa e iubirea se mai domoleşte cu timpul şi nu mai e aşa de năbădaioasă ca la început :).

Cea de-a doua pasiune mistuitoare, marea cea mare, a pârjolit mai mult inima băieţelului nostru, adică până în ultima zi.  Prima întâlnire a decurs firesc ca şi cum se ştiau şi se aşteptau de mult, căci Matei a păşit în mrejele ei fără reţineri şi fără teamă. Pentru mine a fost miraculos felul în care băieţelul meu se contopea cu acel peisaj, care părea că-i aparţine dintotdeauna. Lungile plimbări în apă cu Cătă se lăsau  cu tumbe, iar bătaia apei cu mânuţele lui neobosite era cea mai frumoasă declaraţie de iubire, acea iubire pură, neiscoditoare şi fără oprelişti pe care fiecare dintre noi o respirăm în jurul copiilor noştri. Pe plajă, vroia să ia cu el apa cea mare şi ne gonea mereu să i-o aducem în găletuşă sau dacă i se parea că nu suntem destul de eficienţi, alerga el şi o îndesa în aceiaşi găletuşă de nădejde…O altă descoperire pe tărâmurile Greciei a fost piatra. Primul cuvânt rostit de Matei după clasicele mama, tata, papa, apa, nenea, ceau a fost surprinzător PIATRA. Si îndeletnicirea de a arunca pietre în apă de pe dig, a devenit proverbiala din a treia zi a vacanţei noastre. Ne ştiau localnicii de prin micul port şi uneori câte un bătrânel amabil îi mai aducea el muniţie lui Mati.

Pe lângă toate acestea au mai fost plimbările agale prin sătucurile pitoreşti ale insulei, prin coloratul oraşel Limenas, mesele delicioase la tavernele însorite şi mult savuratul răgaz de seară când puiuţul nostru cădea răpus de atâta iubire tumultoasă iar noi sorbeam în tihnă o bere şi ne desfătam cu tradiţionalele măsline stafidite.

La plecarea spre casă, cocoţaţi pe bacul ce părăsea insula, am mai contemplat  o data zborul păsărilor mării, am memorat freamatul apei , ne-am inundat corpul cu aerul sărat şi proaspat şi ne-am promis că o sa ne întoarcem pe aceste meleaguri când Matei va fi suficient de mare să-i depănăm din fir a păr povestea primei lui vacanţe…

3 gânduri despre „Prima vacanţă in trei

  1. Draga Ioana,ma bucur mult ca ati avut o vacanta minunata si atat de binemeritata .Imi amintesc foarte bine ce mult i-a placut lui Andrei marea cand a vazut-o prima data.Era micut ca si Matei .A iubit-o din prima clipa si oricat de rece era apa nu-l mai puteam scoate din ea.Cred ca ati venit incarcati cu multe amintiri frumoase si fotografii minunate.O parte din ele am si vazut.Superbe ! Va pupam cu drag.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s