Acasă » Jocuri şi jucării » O zi de joacă cu Matei

O zi de joacă cu Matei

Cum ne mai jucăm? Adică cum se petrece o zi de joacă pe la noi?  Dimineaţa după trezire ne bucurăm încă puţin de prezenţa lui tata şi încingem o v-ati ascunselea după pătuţ. E un moment tare haios mai ales că la un moment dat tata chiar  dispare la serviciu :). După micul dejun şi porţia de plimbare de dimineaţă urmează jocul cu oala sau cu capacul şi cu lingura (asta în bucătărie cât mai trebăluieşte mama puţin). Se porneşte un tărăboi pe cinste, care de cele mai multe ori se încheie apoteotic (mai ales pentru vecini) cu azvârlitul capacului pe podea. Apoi trecem la joaca de dinaintea somnului de prânz, aşa cam o jumătate de oră, în patul mare. Aici avem mai multe variante fie alegem o jucarie şi o analizăm îndelung, fie o cărticică pe care o studiem cu nesaţ (căci tare ne mai plac pozele mari şi colorate) fie pur si simplu ne jucăm cu degeţelele (piţigaie-gaie) sau învăţăm de zor unde e năsucul, guriţa, urechile etc.

Seara,  înainte de somnic citim o poveste scurtă, mai bine zis un sfert de poveste,căci atenţia noastră zboară iute la alte imagini, cântam nişte cântecele domoale sau spunem poezioare.

Pe lângă toate acesta nu putem să nu amintim joacă noastră favorită azvârlitul jucăriilor din pătuţ, din scaunelul de masă, din patul mare sau pur şi simplu dintr-o parte în alta atunci când ne deplasăm de-a buşilea. Şi când se termina jucăriile ne aruncăm şosetele, pantalonii sau ce mai găsim la îndemână…

Iar cel mai proaspăt joc al nostru, abia scos din „cuptorul”cu idei al mamei e cel cu jucăria agăţată de un cordon. Pe lângă faptul că ne place nespus s-o târâm după noi prin casă, ni se pare foarte interesant să tragem de cordon până ajunge jucăria la noi şi tot aşa la nesfârşit..

Am mai experimentat şi jocul de-a pipăitul şi ne-am înmuiat mânuţele în diverse „preparate” : coca pentru biscuiţi, spanacul cu paste, cubul de gheaţă, frunzele de ceapă verde etc.  Ar mai fi jocul de-a trânta cu pernele, jocul „Găseşte jucăria”(acestea sunt specialitatea lui tata 🙂 ) , jocul  „In care cutie încap mai multe jucării?” şi altele şi altele….

Şi peste toate aceste jocuri se aşterne de fiecare dată o bucurie nemărginită, un râs sprinten şi zgomotos, o dorinţa tot mai aprigă de a experimenta şi de a descoperi mai mult şi mai mult din tot ce ne înconjoară. Iar eu nu încetez să mă minunez de energia exuberantă şi de inocenţa infinită a copilului meu şi să mulţumesc spre cer pentru binecuvântarea primită…..

Voi cum va mai jucati ?

8 gânduri despre „O zi de joacă cu Matei

  1. Intr-adevar aceasta este o perioada magica pentru ei ,dar si spentru noi , cand totul e nou si minunat .Ultima parte din post-ul tau m-a emotionat foarte tare,ai exprimat perfect ceea ce simte sau ar trebui sa simta orice parinte .Bucuria nemarginita.Va pup cu drag

  2. Bine spus! Imi plac la nebunie pozele cu puiul tau. E atat de vesel si poznas pe ele, incat ma apuca un dor nebun dupa timpul petrecut acasa cu Eric pana la 2 ani! Sa va traiasca, sa fie sanatos!!!

  3. M-am bucurat tare mult sa va regasesc in seara asta. Nu numai ca imi place tare mult ce ai scris, dar m-am simtit de parca eram cu voi. Asa e Matei, un copil vesel, tot timpul bucuros de sotii, dornic de joaca. Si asa e mama lui grijulie, creativa, calda. Va pup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s